Podrobný výběr
Narrow your search with filters

Cena

Parametry vína

Trať:

Celkem vín: 213
Mikulovsko2

Přehled akcí na Mikulovsku v roce 2013

25.2. 2013

Po ochutnání některých vín z našeho e-shopu možná zatoužíte navštívit některou z moravských vinařských podoblastí. A abyste věděli, kdy a kam, připravíme Vám zde takové malé přehledy akcí. A dnes začínáme s podoblastí mikulovskou. Mikulovské podoblasti vládne Ryzlink vlašský, na Pálavě dává svěží vína s vyšším obsahem kyselinek, dále se zde daří i Mulleru Thurgau, Veltlínskému zelenému a Sauvignonu. Z červených musíte určitě ochutnat Svatovavřinecké, Frankovku nebo Zweigeltrebe. pokračování

 
Barvné vinařství3

Bruscheta s vinným želé NATURVINI

3.12. 2012

Barevné vinařství kde najdete vína a pochutiny z vinařství NATURVINI Ing. Patrika Staška v Bavorech určitě nepřehlédnete. O krásnou a netradiční výzdobu penzionu se postaral výtvarník Rudolf Brančovský. S víny z tohoto vinařství se můžete potkat na našem e-shopu. Nyní se budeme, ale věnovat jeho další tváři, a to pochutinám. Využijeme vinné želé z vinařství NATURVINI pro vynikající pohoštění přátel nad lahvinkou vína, třeba právě také z NATURVINI. pokračování

 
Reisten1

Vinařství Reisten je samostatná jednotka i nadále

3.12. 2012

 Jedno nedělní poledne jsme se vypravili do malebné vesničky Pavlov ochutnat pár vín do vinařství, o kterém se v poslední době hodně mluví a to v souvislosti se skutečností, že letos se 100% vlastníkem vinařství Reisten stalo vinařské družstvo Templářské sklepy Čejkovice. Čekali jsme kříže a rytíře, ale všechno bylo nakonec jinak. Reisten zůstává zachován jako samostatná firma se samostatnou značkou, vlastní filozofií a autenticitou. Smyslem této akvizice je dále rozvíjet prestižní značku vinařství Reisten a silným zázemím úspěšné a velké firmy dopomoci k dalšímu rozvoji společnosti.   pokračování

 
vinařství

Nová vinařství v naší nabídce

3.12. 2012

 Hledáme pro Vás nová vinařství, a tak jste se již určitě potkali nebo se můžete potkat postupně s víny vinařství Reisten Pavlov, Ampelos Vrbovec, Lípa Mikulov, Kovacs Novosedly, NATURVINI Bavory, Ondřeje Brdečka z Kobylí nebo s víny starých vinic vinařství Koráb Boleradice. pokračování

 
WP 000993

Jaká jsou pravidla skloubení jídla a vína

19.11. 2012

Jaká jsou pravidla skloubení jídla a vína? Žádná! Každý člověk je originál, každý z nás vaří jinak, a v každém víně najdeme různé kombinace odrůdy, vinohradu, počasí a rukopisu enologa, chcete li sklepmistra. Tisíc lidí, tisíc chutí. Jak tedy kupovat, vybírat a nabízet víno k pokrmům? Chce to výbornou znalost potencionálních vín a podávaného jídla. Ideální stav je, když se spojí vinař a kuchař, zavřou se do kuchyně a sklepa, a vaří a chutnají tak dlouho, dokud nevznikne rovnice 1 + 1 = 6. pokračování

 

Dotazy a telefonické objednávky

Telefon: +420 724 723 120
(pondělí až pátek, 8 - 17 hodin)

E-mail: objednavky@mladavinoteka.cz

Jsme na Facebooku

facebook-fan-pageFacebook   |   © 2014 Mladá vinotéka.